srijeda, 3. kolovoza 2016.

travel essentials + mini tips for packing

Hello everyone! Još jedan post je tu! Ovo je,ujedno,još jedan collab post na mojem blogu i to sa Marijom sa bloga Imagenes Tristes/Marija's blog. Svakako pogledajte i njezin post,ona je pisala 'travel life hacks'. Danas vam donosim sve stvari koje trebate imati tijekom putovanja u ruksaku/torbi i kovčegu. Usput sam vam dala i par savjeta oko pakiranja! Keep reading!


-Backpack/bag-

Kada idete na putovanje,sigurno nećete zaboraviti mobitel,lol. Mobitel je jedna od stvari koje vam jednostavno trebaju na putovanju,da slikate nešto lijepo,slušate muziku i slično! Njega nosite u ruksaku,uz slušalice koje su neophodne ako želite slušati glazbu. Dakle,slušalice u uši i možete i zaspati,lol. I sunčane naočale! Bez njih ne idite nigdje,hehe!

Još jedna stvar koja dobro dođe tijekom vožnje jesu žvake. Ako ste osoba kojoj je mučnina pri vožnji česta,žvake vam možda pomognu. Uz to,uvijek morate imati maramice za svaki slučaj,a možda vam zatreba i punjač za mobitel iako njega možete smjestiti i u kovčeg. 

Naravno,uzmite si novčanik,putovnicu,zdravstvenu iskaznicu... Ako idete na dulje putovanje,u ruksak si stavite i knjigu,da malo ubijete dosadu. Tijekom vožnje možete čitati i neki časopis,ako vam neće biti muka jer i tako možete malo ubiti dosadu!

I,naravno,hrana i piće! Jer,što bismo bez toga?!

Ruksak ne trebate baš pretrpavati,u nj stavite one najbitnije stvari koje vam mogu zatrebati tijekom puta. Ja nosim ovaj sivi ruksak s resicama kojeg sam dobila za rođendan,a kupljen je ja mislim u Accessoriesu.

Kako ništa ne biste zaboravili,preporučila bih vam da na papir napišete sve stvari koje vam trebaju i tijekom pakiranja provjeravate jeste li sve spremili! 


-Suitcase-

U koferu,naravno,imate odjeću! Moj prijedlog je da izračunate koliko dana negdje ostajete i odmah odredite kombinacije koje ćete nositi svaki dan. Tako riješite brige za svako jutro na putovanju,a manja je šansa da ćete zaboraviti nešto spakirati jer na to niste računali. Dakle,uz outfite,spremite si i neke rezervne majice i hlače,čisto ako se uprljaju i slično. Ako putujete ljeti,ipak ponesite dulje rezervne hlače ili vrh od dresa u slučaju da padne kiša,pa zahladi i slično,sve je moguće i na sve treba biti spreman.
Naravno,uz to,treba vam rublje. Kao i za svaki dan i kombinacije,izračunajte koliko vam donjeg rublja treba za pojedini dan i tako to i spakirajte. Sa obućom je ista priča! Kada budete smišljali kombinacije,smislite i koje ćete cipele uz to obući. I na kraju,neseser sa stvarima za higijenu. Ne zaboravite ponijeti četkicu i pastu za zube,trebat će vam i dezodorans,neka kupka za tijelo(uzmite ono putno pakiranje koje ne zauzima mjesta kao obična kupka),šampon za kosu(isto kao i sa kupkom),uloške(nikada ne znate hoće li vam zatrebati,tbh),četku, te ostale kreme i proizvode za njegu i higijenu koje koristite,ovisi o vama! I za stvari u kovčegu napravite popis tako da ništa ne zaboravite! Sve je u planiranju,ako dobro isplanirate cijelo pakiranje i sl.,nećete ništa zaboraviti. Kovčeg nekako i organizirajte. Neka vam na jednom mjestu bude odjeća,na jednom neseser,na jednom rublje,a na jednom cipele. Dakle,sortirajte tako da poslije lakše možete naći stvari koje tražite. Ako želite kovčeg održati što urednijim i preglednijim,sa sobom uzmite i jednu vrećicu u koju ćete stavljati prljavu i nošenu odjeću da ju ne miješate s čistom.


I to je to za ovaj post! Nadam se da vam se svidio te da sam vam barem malo olakšala pakiranje za neko putovanje! Pišite mi mišljenja u komentare i na ask,učlanite se u blog,a mi se vidimo idući put! Xx!❤️

4 komentara:

  1. Koristan i super post! Svaka čast! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno! I tvoj blog je odličan,oduševljena sam!

      Izbriši
  2. Ljepotice, post je ispao vrh. Ti znaš koliko ja volim tvoje postove, ali ovaj je top. Drago mi je pto smo uradile collab i nadam se da će ih biti još ❤❤❤

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga,hvala ti do neba! I meni je drago što smo ostvarile collab,a sigurna sam da ćemo ostvariti još jedan jednom! :-)

      Izbriši