nedjelja, 7. kolovoza 2016.

How to make money as a teenager?!

Well,hello darlings! Dobrodošli u još jedan post! Danas vam donosim  nešto,po meni,zanimljivo. Dat ću vam neke savjete,prijedloge i ideje o tome kako zaraditi nešto novca kao tinejdžer. Svima nam ponekad zatreba novac za nešto,a nemamo ni lipe u kasici,pa sam mislila da vam ovaj post možda dobro dođe. Počnimo!
I da,valjda svi znamo da novac ne bi trebao biti razlog naše sreće,ona je u drugim,manjim stvarima. No,ako imate neku želju i treba vam novac kako biste ju ostvarili,keep reading,huh.


1.-Babysitting!
Yes,it sounds weird,ali može biti zanimljivo! Ako imaš nekoga u široj rodbini,susjedstvu ili slično kome treba čuvati dijete na neko vrijeme,ti se javi za taj posao. Potraži nekoga kome treba pomoć oko čuvanja djeteta. Ne treba za to neko veliko iskustvo,a nešto ćeš ipak zaraditi. Uostalom,možda se baš zabaviš s djetetom,djeca su nekad jako smiješna,lol. 

2.-Supermarket help!
Također,dobar način za zaradu je ponuditi starijoj osobi pomoć oko kupnje. Pođi umjesto nje u trgovinu,kupi sve što toj osobi treba i to malo naplati. Ako to napraviš za više ljudi,zarada je prilično velika za jedan jednostavan posao.

3.-Housework!
Samo zamisli kako tvoji roditelji(osobito mama) naporno rade kako bi kuću održali čistom i urednom,dobrom za život u njoj. Možeš i ti dati ruke u tome,ponudi pomoć za teže poslove za nešto malo novca. Olakšat ćeš roditeljima muke,a i zarada je tu,lol. Uz trud,obavit ćeš dobar posao!

4.-Teaching!
This is weird,too,I know! Ali,ako postoji neki predmet u kojem rasturaš,a nekome od tvojih prijatelja ili susjeda treba pomoć,zašto ti ne bi probala pomoći? Možeš podučavati i objašnjavati lekcije nekome tvojih godina ili mlađima,a za to možeš dobiti nešto malo novca. To može biti lekcija iz instrumenta ako sviraš nešto ili klasičnog školskog predmeta,sasvim je svejedno. Lijepo je kad znaš da si nekome pomogao! Dakle,ako postoji neki predmet koji ti ide,znaš što ti je činiti!

5.-Making diy-s and souvenirs,painting...
Ako si osoba koja voli izrađivati ili crtati razne stvari i stvarno imaš talenta,možeš crtati i izrađivati svašta i onda to prodavati po široj obitelji i rodbini,susjedstvu i slično. Možeš i imati neko mjesto na ulici gdje ćeš prodavati,ali za to treba imati dozvolu i to sve. Anyways,i za to se možeš malo potruditi,nacrtati i izraditi nešto,pa na tome i zaraditi! Trud se uvijek isplati.

6.-Džeparac!
I za kraj,jedan od najobičnijih načina za zaradu novca! Ako dobivaš džeparac od roditelja,svaki put odvoji jedan dio novca sa strane za to nešto što želiš. S vremenom će se skupiti,a možeš to raditi i zajedno sa nekim gore navedenim idejama,huh.

To je to za ovaj post,darlings. Nadam se da vam se svidio i da je bio koristan. Pišite mi mišljenja u komentare i na ask,učlanite se u blog,a mi se vidimo u idućem postu. Xoxo!


Nema komentara:

Objavi komentar